Τι πρέπει να προσέξετε πριν εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού στο χώρο σας;

#StaySafe

Τι πρέπει να προσέξετε πριν εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού στο χώρο σας;

Η αγορά ενός συστήματος συναγερμού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όσον αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας ενός σπιτιού. Έρευνες που έχουν διεξαχθεί από εγκληματολόγους ανά τα χρόνια αποκαλύπτουν ότι οι διαρρήκτες σίγουρα αποτρέπονται από την παρουσία ενός συστήματος συναγερμού. Τι λοιπόν πρέπει να προσέξετε πριν εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού στο χώρο σας;

Όλοι θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς στο σπίτι μας. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα συναγερμού. Σύμφωνα με έρευνες, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών επενδύουν σε συστήματα συναγερμών, τόσο για να νιώθουν οι ίδιοι και η οικογένειά τους ασφαλείς, όσο και γιατί τα συστήματα συναγερμών αποτελούν ένα αποτρεπτικό μέσο κατά των διαρρήξεων, ειδικά όταν οι ένοικοι λείπουν σε διακοπές.

Τι λοιπόν πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός συστήματος συναγερμού για τον χώρο σας;

Σύνδεση με Κέντρο Λήψης Σημάτων

Οι παλιότεροι απλά θα σας έλεγαν «θέλω ένα σύστημα συναγερμού που να με ειδοποιεί εάν κάποιος μπει μέσα στο σπίτι». Και είναι αλήθεια, ένα απλό σύστημα συναγερμού μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό… Δηλαδή, θόρυβο. Όμως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σας προστατέψει 100%.

Καλό θα ήταν πριν αποφασίσετε ποιο σύστημα συναγερμού θα επιλέξετε, να φροντίσετε να ελέγξετε εάν το σύστημα συναγερμού σας συνδέεται με κάποιο κέντρο λήψης σημάτων, το οποίο να λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Έτσι θα αισθάνεστε ασφαλείς τόσο όταν είστε στο σπίτι, αλλά και όταν λείπετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και σίγουρα έχει κάνει την εμφάνισή της και στα συστήματα συναγερμού. Χάρη στη νέα γενιά έξυπνων πινάκων ελέγχου, μπορείτε να χειρίζεστε εξ αποστάσεως το σύστημα συναγερμού σας, από όπου κι αν βρίσκεστε, χρησιμοποιώντας απλά το κινητό σας. Έτσι, μπορείτε να τον ενεργοποιείτε και να τον απενεργοποιείτε όποτε θέλετε και από όπου και αν βρίσκεστε.

Τα κατοικίδια δεν πρέπει να αποτελούν «απειλή»

Πόσες φορές έχετε αναγκαστεί να επιστρέψετε από διακοπές ή από το γραφείο σας, επειδή ο συναγερμός του σπιτιού ενεργοποιήθηκε από το κατοικίδιό σας; Θα χαρείτε να μάθετε πως τα νέα συστήματα έχουν σχεδιαστεί με ανιχνευτές που αγνοούν τα κατοικίδια ζώα και εξαλείφουν τους ψευδείς συναγερμούς που ενεργοποιούνται από αυτά. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να κινούνται ανενόχλητοι μέσα στο σπίτι και εσείς να αισθάνεστε ασφάλεια και προστασία.

Προετοιμάστε κατάλληλα το σπίτι σας

Ανεξάρτητα από το σύστημα συναγερμού, θα πρέπει να φροντίσετε το σπίτι σας να έχει ένα αποδεκτό επίπεδο ασφαλείας. Για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις κατάλληλες κλειδαριές στις πόρτες και τα παράθυρά σας. Ο εξωτερικός φωτισμός μπορεί επίσης να είναι αποτρεπτικός για τους επίδοξους εισβολείς, όπως και τα χρονόμετρα στα εσωτερικά φώτα του σπιτιού, τα οποία δίνουν την αίσθηση πως κάποιος είναι σπίτι, ακόμα και αν λείπετε.

Επιλέξτε το σωστό συνεργάτη

Υπάρχουν πολλές εταιρείες συστημάτων ασφαλείας. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν θα κάνετε την επιλογή σας. Θα πρέπει να βρείτε αυτόν που σας προσφέρει ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. H Lysi Security είναι μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην προμήθεια, τον προγραμματισμό, την εγκατάσταση και τη συντήρηση όλου του εύρους σε συστήματα και προϊόντα ασφάλειας.